Veiligheid

In alle gevallen raden wij aan om een coach mee te laten fietsen met een oproeiende ploeg. Tijdens de blokken liggen er motorboten op het water, maar gedurende het oproeien kunnen we niet garanderen dat het hele traject even goed in de gaten gehouden wordt. Neem dus, zeker als het koud is, het zekere voor het onzekere.

Tijdens de WinterWedstrijden kan het behoorlijk koud zijn. Zorg dus dat je als je de wedstrijd start, je genoeg warme kleding mee hebt (ook als stuur!). In het verleden zijn er wel gevallen van onderkoeling geweest omdat roeiers te weinig thermokleding aanhadden. Trek extra warme kleding pas vlak voor de start uit. Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten en neem het zekere voor het onzekere.

Achter de start is een warmroeigebied. In dit stuk van ongeveer 2 kilometer lang kan heen en weer gevaren worden. Als het erg koud is raden wij iedereen te zeerste aan om hier gebruik van te maken! Zo voorkom je onderkoeling.

Onderstaande kaart toont de locatie van de motorboten en EHBO’ers. De EHBO’ers hebben een auto tot hun beschikking en kunnen binnen korte tijd overal rond de baan zijn.

veiligheidskaart-v3