Weersituatie

Weercodes

Omdat het koud kan zijn tijdens de WinterWedstrijden zullen er weercodes worden gebruikt om beslissingen te maken over het doorgaan van de wedstrijd. Elk blok krijgt code groen, oranje of rood toegewezen op basis van de weersverwachting. Per code zullen de volgende maatregelen worden getroffen:

  1. GROEN: Het blok gaat door zoals gepland.
  2. ORANJE: De wedstrijdleiding bekijkt of het blok door kan gaan of niet. Meer informatie wordt bekend gemaakt op het terrein en op de website.
  3. ROOD: Het blok wordt samengevoegd met een ander blok of gaat niet door. Zie voor informatie over restitutie van inschrijfgelden artikel 41.3 van het Reglement voor Roeiwedstrijden.

De verwachte weercodes per blok worden vanaf een week voor de wedstrijd gepubliceerd op de website. Deze zullen dagelijks worden geupdate. Indien het weer zaterdagochtend in de categorie ‘ROOD’ valt, zal zo vroeg mogelijk bekend worden gemaakt wat er met Blok 1 gebeurt (Samenvoeging/afgelasting).

Weercodes per blok

BlokWeercodetoelichting
1OranjeIn verband met mist geldt er een code oranje voor blok 1. Mogelijk worden vlottijden en starttijden verlaat. Meer informatie volgt voor 8:30.
2GroenHet blok zal verroeid worden met alle uitgeschreven nummers.
BedrijfsblokGroenHet blok zal verroeid worden met alle uitgeschreven nummers.
3GroenHet blok zal verroeid worden met alle uitgeschreven nummers.
4GroenHet blok zal verroeid worden met alle uitgeschreven nummers.
5GroenHet blok zal verroeid worden met alle uitgeschreven nummers.