Weerupdate 14-2

Update weer

Alle wedstrijden van zondag zijn afgelast. De verwachtingen omtrent de wind, met name de windstoten, zijn slecht en kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Alle blokken op zaterdag gaan in principe door, verandering in de voorspelling kunnen echter nog steeds leiden tot afgelasting of aanpassingen van de blokken. Blok 1 en blok 2 verwachten we zonder problemen te kunnen verroeien, voor blok 3 biedt voorspelling wat minder zekerheid. Velden van zondag zullen niet naar zaterdag verplaatst worden. Mogelijk wordt op zaterdag het Ej8+ veld verplaatst van blok 3 naar blok 2. Een besluit over blok 3 volgt uiterlijk vrijdag om 15:00 via de website en de WWhatsappservice. 

Veiligheidsmaatregelen

De organisatie roept elke ploeg op extra aandacht aan de veiligheidsaspecten van de boten (zoals hielstrings en gesloten luchtkasten) te besteden. De vlottijden zijn zo gekozen dat de deelnemers zo kort mogelijk op het water liggen. Denk verder aan extra warme en winddichte kleding voor tijdens het oproeien. Ook buiten het werkelijke roeien dient men rekening te houden met de weersverwachting. Het is van groot belang boten op het evenemententerrein extra goed vast te leggen en zo laag mogelijk op de stellingen te leggen.